”Armonie” în Coaliție! Turcan promite creșterea salariului minim! Prună: ”Praf în ochi!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că salariul minim pe economie va crește ”într-un mod predictibil, care să nu provoace concedieri”. Oficialul Executivului nu a avansat nicio cifră privind creștere acestui salariu minim însă le-a cerut sindicatelor și patronatelor să se pregătească pentru demararea negocierilor.

„Eu o să vă spun câteva principii, ca să fie lucrurile foarte clare (…) Deci unu: trebuie să crească pentru că este mic şi 2.300 brut este puţin, în condiţiile în care avem şi un fenomen îngrijorător de muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată, ceea ce face ca, de fapt, oamenii să fie privaţi şi în privinţa salariului pe care îl primesc în mână, şi în privinţa contribuţiilor la sistemul de pensii. De asemenea, această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil şi să nu conducă la o avalanşă de concedieri şi de pierderi de locuri de muncă”, a arătat Turcan.

Deputatul USR Cristina Prună susține că declarațiile Ralucăi Turcan sunt praf în ochi.
”La o creștere de 100 lei:

– 41,5 lei vor intra în conturile statului

– 58,5 lei vor intra în contul angajatui.

Adică, praf în ochi! Nu mai vorbesc de presiunea pe mediul de afaceri, care are, nu are bani, trebuie să îi dea pentru că așa spune statul prin lege.Da, oamenii trebuie să aibă un nivel de trai mai bun aici, în România, iar ceea ce contează de fapt este netul care intră în buzunarul lor. Soluția e ca statul să nu mai ia taxele și să le lase în contul angajatului. Adică zero taxe pe nivelul salariului minim – 2300 lei. Scrie și la pagina 6 din programul de guvernare al coaliției”, a spus Prună.
Reamintim că ieri ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, nu a știut să spună cât este în prezent salariul minim net.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri