AcasăEconomieAsociaţia comercială BGA din Germania avertizează cu privire la întreruperi masive ale...

Asociaţia comercială BGA din Germania avertizează cu privire la întreruperi masive ale lanţurilor de aprovizionare din cauza răspândirii rapide a Omicron

Industria germană a fost afectată de lipsa aprovizionării cu semiconductori şi alte componente, în timp ce numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus întunecă perspectivele pentru comercianţii cu amănuntul la începutul anului 2022.

”Nu există niciun risc de colaps, ci de o întrerupere masivă a lanţurilor de aprovizionare, cel puţin temporar”, a declarat preşedintele BGA, Dirk Jandura, citat de grupul de ziare Funke.

Deşi mulţi angrosisti din întreaga lume şi-au flexibilizat lanţurile de aprovizionare, încă pot apărea întreruperi în reţelele globale de livrare, a spus el.

”Nu vă puteţi acoperi complet împotriva unei pandemii globale”, a spus Jandura, solicitând sprijin guvernamental prin preţuri mai mici la energie şi electricitate şi alte forme de ajutor.

Omicron reprezintă acum peste 44% din infecţiile cu coronavirus din Germania, a declarat Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase.

Preocupările că noua variantă ar putea opri serviciile critice au determinat guvernul german să înăsprească regulile pentru intrările la restaurante şi baruri şi să scurteze perioadele de carantină pentru Covid-19.

Camera de Comerţ a Germaniei a salutat noile reglementări referitoare la perioadele de izolare, dar a spus că este îngrijorată de numărul tot mai mare de infecţii în sectorul logisticii, care suferă deja de lipsa de personal, şi a avertizat cu privire la consecinţele pentru sectorul comerţului cu amănuntul alimentar şi al producţiei medicale.

Ultimele Articole