Au dat peste 36.000 de lei unor medici închipuiți

0

Au devenit medici peste noapte! Poliţiştii Municipiului Baia Mare au destructurat o grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul. Persoanele din grupare au convins doi vârstnici să le dea peste 36.000 de lei. Cum? Le-au spus că sunt medici la Urgențe și rudelor lor au fost implicate în accidente grave, iar acum sunt necesare intervenții chirurgicale care costă.

”La data de 11 aprilie 2024, Poliţia Municipiului Baia Mare a fost sesizată de către două persoane vătămate cu vârstele de 76 şi 80 de ani cu privire la faptul că, au fost victimele unor infracţiuni de înşelăciune. În fapt, acestea ar fi fost apelate pe telefoanele fixe pe care le deţin, de către persoane necunoscute, care s-au prezentat ca fiind medici în cadrul secţiilor de Urgențe ale unor spitale şi le-ar fi indus în eroare că membri de familie ai acestora (fiu sau nepot) ar fi suferit accidente grave şi sunt necesare intervenţii chirurgicale costisitoare, fapt care le-a creat o stare de temere. În scopul efectuării acelor prestaţii medicale, făptuitorii le-au solicitat persoanelor vătămate să remită unui bărbat, care s-a prezentat în scurt timp la locuinţele acestora, diferite sume de bani (în total suma de aproximativ 36.500 lei)”, a transmis, duminică, IPJ Maramureş.

A fost declanşată o amplă activitate de căutare/localizare a persoanelor bănuite de comiterea faptelor şi autoturismului folosit, activitate la care a participat întregul efectiv al Poliţiei Municipiului Baia Mare, precum şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Maramureş, respectiv ai Poliţiei Locale Baia Mare.

„Ca urmare a acestor activităţi, un echipaj de jandarmi au reuşit depistarea, la data de 11 aprilie 2024, ora 15.53, a persoanelor căutate. În baza probelor administrate cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de două persoane bănuite de comiterea faptelor, iar la data de 12 aprilie 2024, Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora”, a mai transmis Poliţia Maramureş.

Anchetatorii au documentat activitatea grupării, fiind stabilite date pentru alte patru infracţiuni similare, comise în 11 şi 12 aprilie.