AcasăEconomieAudieri prin videoconferinţă, în urma percheziţiilor la compania NIS Petrol / Cercetări...

Audieri prin videoconferinţă, în urma percheziţiilor la compania NIS Petrol / Cercetări in rem, pentru scurgere de informaţii neautorizate legate de zăcămintele de ţiţei – surse

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, la Bucureşti au avut loc percheziţii la locuinţele a doi angajaţi ai NIS Petrol (Nafta Industrija Srbije), respectiv la responsabilul cu securitatea sistemului IT pe România şi la un inginer specializat în calculatoare.

 

La Timişoara, percheziţiile au vizat biroul şefului securităţii IT al filialei NIS Petrol şi al unui coleg al acestuia din acelaşi departament, precum şi locuinţele lor. 

 

Reprezentanţii companiei NIS Petrol din Timişoara au fost duşi la sediul DIICOT Timişoara pentru a fi audiaţi, în timp ce cele două persoane din Bucureşti vor fi audiate prin sistem de videoconferinţă.

 

La sediul DIICOT din Timişoara vor fi duşi pentru a fi audiaţi ca martori şi mai mulţi ingineri şi geologi, cetăţeni din Republica Moldova.

 

Anchetatorii spun că cercetează o posibilă scurgere de informaţii neautorizate, legate de prospecţiunile în zăcămintele de ţiţei şi gaze făcute începând din anul  2014, în judeţul Timiş.

 

Cercetările în acest dosar se fac in rem, pentru început. Ancheta în acest dosar ar fi beneficiat de sprijinul SRI şi SIE.

 

Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate din Timişoara şi jandarmii de la Trupele Speciale de Intervenţie au făcut luni mai multe percheziţii, printre care una la sediul NIS Petrol, companie sârbă, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft. Anchetatorii au ridicat mai multe documente şi computere.

Ultimele Articole