Accident grav la Pasajul Unirii. O persoană a murit și peste 20 au fost rănite, una în stare gravă

Un accident a avut loc vineri, la Pasajul Unirii. Un autocar s-a izbit de limitatorul de înălțime, iar traficul este blocat. O persoană a murit, o alta este intubată, peste 20 de răniți au fost transportați la cinci spitale.

UPDATE 16:01 Rezultatul testării șoferului grec al autocarului cu aparatul DrugTest este negativ.

UPDATE 15:25 Șeful DSU Raed Arafat a precizat că 22 de persoane au fost transportate la spitale. Pacientul la care s-a încercat resuscitarea a decedat, iar o persoană este în stare gravă, intubată.

Celelalte persoane au fost transportate la hotel.

„Intervenția de urgență s-a încheiat în acest moment. A rămas doar șoferul pentru declarații la poliție”, a mai precizat Arafat.

Șoferul autocarului este cetățean grec, la fel ca toți pasagerii din acesta.

UPDATE 15:16 Turiștii greci aflați în autocar mergeau să viziteze Palatul Parlamentului, potrivit informațiilor G4Media.ro.

UPDATE 15:12 Ministerul Sănătății anunță că o persoană a decedat și 21 au fost rănite, dintre care una este în stare gravă.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, a avut loc un grav accident rutier. Din primele informații, rezultă că un autocar în care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului.

Ca urmare a accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces. Vom reveni cu detalii.”

Bilanțul anunțat de minister diferă de cel al IGSU, care este mai mare.

UPDATE 15:09 Mai multe persoane rănite din autocar au fost transportate la cinci spitale din București:

  • 4 la Floreasca
  • 6 adulți și 2 copii la Bagdasar Arseni
  • 9 la Universitar
  • 2 la Sfântul Ioan
  • 2 la spitalul militar

UPDATE 15:00 Prefectul Toni Greblă a declarat că s-au făcut măsurători cu privire la înălțimea pasajului. Greblă a mai spus că, la prima vedere, pare că autocarul depășește mult înălțimea permisă de pasaj.

UPDATE 14:56 Autoritățile au mai transmis că la fața locului a fost chemat un translator, iar rezultatul alcooltestului șoferului a fost negativ. Raed Arafat a transmis că ”nu l-a întrebat nimic pe șofer” în afară de numărul exact de persoane din autocar.

UPDATE 14:52 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a declarat că una dintre victime a murit și o alta este intubată.

UPDATE 14:19 Comunicatul oficial al ISU:

”Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”.

UPDATE 14:14 Toate cele patru persoane au fost scoase din autocar. O persoană se află în stop cardiorespirator. Victimele sunt duse la spital, spre Floreasca și Universitar, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.

UPDATE 14:00 Conform surselor G4Media, este vorba de cetățeni greci, în total patru încarcerați din cei 47 din autocar. La fața locului au ajuns șase autospeciale SMURD, 6 SABIF și detașamentul special de salvatori. Accidentul a avut loc pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Sursele G4Media mai spun că victimele sunt încarcerate pe scaune, prinse sub plafonul autocarului, sub greutatea limitatorului de înălțime.

UPDATE 13:45 În prezent sunt 4 persoane încă încarcerate. Prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, a declarat că ușa din fața autocarului s-a blocat și câteva persoane au fost extrase din autoturism. Acesta a mai spus că nicio persoane nu se află ”în stare foarte gravă” și că vor fi transportate la spital. Prefectul a mai spus că este vorba de un autocar cu turiști străini, dar că nu știe care era destinația acestuia.

sursa foto: Info Trafic București și Ilfov/ Gabriel Voicu

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed