Şoseaua care leagă Autostrada Bucureşti-Piteşti de centrul Capitalei se face. Primăria a bătut Sema Parc

0

Firma de avocatură bpv Grigorescu Ştefănică a obţinut o sentinţă favorabilă pentru Primăria Bucureşti, împotriva Sema Parc S.A., în litigiul iniţiat de această societate pentru anularea autorizaţiei de construire nr. 209/21.06.2010, emisă de către Primărie.

 

Ce mize sunt în joc: penetraţia Splaiul Independenţei-Autostrada Bucureşti-Piteşti şi un proiect imobiliar

 

Primăria Municipiului Bucureşti a demarat în anul 2010 un proiect de infrastructură edilitară de mare anvergură care vine cu o soluţie integrată de sistematizare a traficului rutier din Bucureşti şi zonele adiacente.

 

O primă etapă prevăzută de acest proiect vizează descongestionarea traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, prin crearea unei căi alternative de intrare/ieşire de pe autostrada A1, prin construirea unei legături între Splaiul Independenţei şi autostrada A1.


Conform autorizaţiei de construire nr. 209/21.06.2010, aceste lucrări impun, printre altele, o soluţie de trafic prevăzută pentru supratraversarea Dâmboviţei.

 

Sema Parc a solicitat anularea autorizaţiei de construire nr. 209/21.06.2010, act administrativ care prevede autorizarea, în regim de urgenţă, a lucrărilor de construire, pentru ,,penetrare în Municipiul Bucureşti a autostrăzii Bucureşti Piteşti – Splaiul Independenţei – Lucrări pregătitoare pod hobanat peste Dâmboviţa între Str. Piatra Craiului şi Şos. Virtuţii’’.

 

Începând cu anul 2006, societatea contestatoare dezvoltă un proiect imobiliar în zona Splaiul Independenţei-Semănătoarea, iar contestaţia depusă de aceasta în anul 2010 susţine faptul că soluţia de trafic prevăzută pentru supratraversarea râul Dâmboviţa, în cadrul proiectului de infrastructură dezvoltat de Municipalitate, afectează gradul de funcţionalitate şi profitabilitate a proiectului imobiliar.

 

bpv Grigorescu Ştefănică a obţinut respingerea solicitării Sema Parc, instanţa de fond considerând-o drept neîntemeiată, prin sentinţa nr. 4449/22.12.2011, în sensul admiterii continuării proiectului de infrastructură demarat de Primăria Municipiului Bucureşti. Reclamantul a fost reprezentat în instanţă de către avocaţii de la Ţuca, Zbârcea & Asociaţii.

 

 

Echipa bpv Grigorescu Ştefănică a fost formată din Daniel Ştefănică, avocat partener, coordonatorul departamentului de litigii şi arbitraj din cadrul societăţii de avocatură, şi avocatul Şerban Dumitrescu.

 

bpv Grigorescu Ştefănică mai reprezintă Primaria Municipiului Bucureşi şi în litigiile iniţiate de către Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, prin care aceasta încearcă să blocheze în instanţă proiectul “Diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus”.

bpv Grigorescu Ştefănică este o societate românească de avocaţi creată prin fuziunea societăţilor bpv Grigorescu şi Ştefănică & Florea, care a avut loc în martie 2011.

 

 

Societatea oferă servicii de consultanţă juridică şi reprezentare în domeniile de dreptul concurenţei, drept bancar şi financiar, drept societar şi comercial, litigii şi arbitraj, dreptul muncii şi pensii, energie, mediu şi autorizaţii, drept european, fuziuni şi achiziţii, achiziţii publice şi concesiuni, drept imobiliar şi al construcţiilor, drept fiscal.

 

bpv Grigorescu Ştefănică este membru fondator al bpv LEGAL, o alianţă de societăţi independente de avocatură în domeniul comercial, reprezentată în Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Praga şi Viena, care oferă servicii de consultanţă juridică multijurisdicţională în Centrul şi Estul Europei.