x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(9) "transport"

AUTOSTRADA care se oprește fix în apă. Birocrația este la ea acasă

Lucrările pe trei kilometri din lotul 1 al autostrăzii Sebeş – Turda au primit undă verde de la Mediu. Astfel, pentru această secţiune care include şi nodul rutier de la Alba Iulia, urmează să fie emisă Autorizaţie de Construire, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură, care a postat recent imagini de pe şantier.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 01.08.2017, 8:21

Cei 17 kilometri ai lotului 1 din Autostrada Sebeş – Turda sunt construiţi de către Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii pentru suma de 541,73 milioane de lei.

 

Pe acest lot există însă o mulţime de probleme birocratice. Astfel se explică şi avansul foarte scăzut al lucrărilor, de doar 28%, la mai bine de doi ani de la începerea lor.

 

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a decis că nu mai este nevoie de evaluarea impactului asupra mediului în cazul secţiunii B (km 14+000- 17+000), astfel că în curând ar putea fi emisă Autorizaţie de Construire pentru cei trei kilometri.

 

Rămân însă de rezolvat problemele cu secţiunea C (km 0+000-km 0+300 şi Nod rutier Sebeş).

 

Pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură au apărut recent imagini de pe şantier, unde se vede cum autostrada se opreşte în apă.

Citește mai departe pe ECONOMICA.NET.