Avalanșă de cereri de vaccinare. În București nu mai sunt locuri. Cetățenii, sfătuiți să se programeze în Ilfov

0
4
Avalanșă de cereri de vaccinare. În București nu mai sunt locuri. Cetățenii, sfătuiți să se programeze în Ilfov

În Capitală, gradul de ocupare din centre este în acest moment de 100%. Aici, și-au exprimat dorința de a se vaccina peste 62.000 de persoane. Autoritățile le recomandă bucureștenilor să se programeze și la centrele din județul Ilfov. Până în prezent, în România au fost imunizate deja aproape 200.000 de persoane.

 

 

NEWS ALERT: Premierul s-a vaccinat. Cîțu a purtat un tricou cu mesaj adresat românilor 

 

 

„Volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor”, recunosc autoritățile.

 

 

Ministrul Vlad Voiculescu admite problemele: Se pare că am evaluat greșit

 

 

Etapa a 2-a a campaniei de vaccinare în România a debutat vineri, 15 ianuarie, la ora 15:00, dar platforma de programare a funcționat cu sincope.

 

S-au înregistrat 37.750 apeluri în Call Center (19.770 apeluri preluate), iar pe platformă (vaccinare-covid.gov.ro) au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici.

 

 

Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile.

 

Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.

 

Vaccinarea din etapa a 2-a se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă.

 

Cetățenii din București au posibilitatea să se programeze la vaccinare și în centrele de vaccinare disponibile la nivelul județului Ilfov, unde erau disponibile, sâmbătă, 7.397 locuri libere, după ce 9.300 locuri de vaccinare au fost deja ocupate din cursul zilei de vineri.

 

Programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.