AcasăGeneralAvertisment OMS: Un nou val Omicron se îndreaptă către Europa de Est

Avertisment OMS: Un nou val Omicron se îndreaptă către Europa de Est

Un nou val al variantei Omicron se îndreaptă către Europa de Est, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății.

Reprezentanții OMS solicită autorităților să intensifice vaccinarea anti-Covid, relatează Reuters și BTA.

În ultimele săptămâni, contaminările cu virusul s-au dublat în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

El și-a exprimat regretul că vaccinarea a fost relativ lentă în unele părți ale regiunii, informează DarikNews.

Mai puțin de 40% dintre persoanele cu vârsta peste 60 de ani au efectuat o serie de vaccinuri în Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan.

Kluge a adăugat că în Bulgaria, Georgia și Macedonia de Nord, mai puțin de 40% dintre lucrătorii din domeniul sănătății au primit cel puțin o doză de vaccin.

Declarația a venit într-un moment în care mai multe țări europene, inclusiv Republica Cehă și Polonia, sugerează o relaxare a măsurilor restrictive luna viitoare, dacă numărul zilnic de cazuri continuă să scadă.

Cu toate acestea, OMS subliniază necesitatea măsurilor continue, inclusiv testarea rapidă și purtarea măștilor. Potrivit organizației, până acum au fost înregistrate peste 165 de milioane de infecții cu coronavirus în regiunea europeană, iar în ultima săptămână au fost raportate 25.000 de cazuri de decese.

Kluge a cerut, de asemenea, autorităților să investigheze cauzele locale ale ratelor scăzute de vaccinare.

Potrivit spuselor sale, mai puțin de 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan au finalizat un curs de vaccinare împotriva COVID-19. 24 CHASA (preluare Rador)

Ultimele Articole