Bacalaureat 2022. Ce subiecte au fost date la Istorie

0

Bacalaureat 2022. Ce subiecte au fost date la Istorie. Elevii de liceu au susținut astăzi cea de a doua probă scrisă de la examenul de Bacalaureat, proba obligatorie de profil.

Cei de la profilul real au susținut proba la Matematică, în timp ce elevii de la profilul uman au susținut proba la Istorie.

Astfel, la istorie, la primul punct, candidații au primit două texte de T. Judt, din „Epoca postbelică: o istorie a Europei de după 1945” și de I. Kershaw, din ”Drumul spre iad. Europa, 1914-1949”, iar cerințele au constat în precizarea unei informații referitoare la evenimentul din anul 1947, menționarea unui liderul politic.

De asemenea, candidaților li s-a cerut să prezinte două fapte istorice din politica internă a României, desfășurate în perioada 1948-1962.

La al treilea subiect de la Istorie, de la Bacalaureat 2022, proba la istorie, absolvenții de liceu au avut de scris un eseu despre evoluția spațiului românesc în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în primele două decenii ale secolului al XX-lea.

Sursa: libertatea.ro.