Bărbat beat și plin de sânge, suspectat că ar fi infectat cu COVID-19, îi scuipă pe medici

0
Bărbat beat și plin de sânge, suspectat că ar fi infectat cu COVID-19, îi scuipă pe medici

Managerul instituţiei, Andrei Bogdan Zidaru, a transmis că va cere autorităţilor ca agresorului care i-a scuipat pe medici să i se deschidă dosar penal iar unitatea medicală să fie păzită de poliţişti sau militari pentru ca angajaţii care trudesc pentru sănătatea oamenilor să nu fie puşi în pericol.

 

„Pe timp de pandemie, personalul medico-sanitar trebuie să facă faţă unor situaţii extreme, neprevăzute, cum este cea pe care o vom relata în cele ce urmează. Individul din imagine, aflat în a treisprezecea zi de autoizolare s-a autoaccidentat, a pătruns grav rănit în incinta spitalului ameninţând, jignind şi scuipând medici şi asistente deopotrivă, oameni care erau acolo pregătiţi să-i salveze viaţa. Oameni care au continuat să îşi facă treaba, indiferent de ameninţările acestuia şi de faptul că se expun unui caz suspect de COVID-19”, a scris managerul Spitalului Orășenesc din Hârova pe Facebook.

 

În urma acestui incident, şase cadre medicale au intrat în autoizolare până la sosirea rezultatelor testelor de coronavirus.

 

„Individul în cauză a trebuit să fie stabilizat pe treptele spitalului, întrucât a fost imposibil să fie tratat în altă parte, acesta pierzând mult sânge şi fiind într-o stare critică. Rezultatul? 6 angajaţi ai spitalului, nevinovaţi, care şi-au făcut treaba cu maximă dăruire, aflaţi acum în autoizolare până la sosirea veştilor (rezultatele testării la COVID-19). Şi, bineînţeles, acest individ, stabilizat, teafăr şi izolat până la aflarea rezultatelor. Pe această cale felicităm colegii pentru calmul şi tactul de care dau dovadă zi de zi, ajutând oamenii, indiferent de riscurile la care se expun. Aceşti oameni sunt nişte eroi şi trebuie trataţi ca atare! Nu înjuraţi, nu scuipaţi, nu batjocoriţi, nu umiliţi, nu expuşi la agenţi patogeni fără echipamente de protecţie, nu minţiţi în dauna propriei sănătăţi”, a mai spus Zidaru.