x


  • EUR
    4.8750
    USD
    4.1874
string(7) "politic"

Barna: “Dragnea a fost demis, Iordache nu mai are dreptul să conducă ședința. Plenul este suveran”

Ședința de marți a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal. PNL a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiectele de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte, cât și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 05.12.2018, 12:17

Au urmat luări de cuvânt timp de o oră și jumătate și certuri pe tema regulamentului. Mișcarea PNL a fost o încercare de a testa voturilor celor de la PSD-ALDE, după cei din coaliție au rămas fără două voturi necesare pentru a avea majoritatea, ca urmare a plecării a patru deputați la partidul lui Victor Ponta. Solicitarea în plen a fost făcută de liderul deputaților liberali, Raluca Turcan. Pe de altă parte, cei din PSD și ALDE au încercat să se mobilizeze de dimineață și nu era clar dacă cei din opoziție ar fi avut șanse de reușită.

Turcan a amenințat chiar cu greva parlamentară. Iordache a decis închiderea ședinței la ora 11.30.

“În niciun caz nu voi supune votului”, a spus Iordache, care le-a cerut liderilor de grup să vină la consultări. Iordache susține că cei de la PNL nu cunosc regulamentul. “Astăzi stăm pe procedură, să învățăm regulamentul. Nu pot supune la vot introducerea pe ordinea de zi dacă nu este unanimitate din partea liderilor de grup”, a mai explicat Iordache.

Turcan a cerut și schimbarea procedurii de vot, să fie prin ridicare de mâini, întrucât au fost probleme cu sistemul electronic care “votează la dispoziția conducerii Camerei Deputaților.”

Mai jos, desfășurarea LIVE Text a principalelor momente ale zilei:

***

12.08 Iordache închide ședința pentru că nu este cvorum, doar 148 de persoane și-au înregistrat cu cartele prezența.

12.07 Barna: “Liviu Dragnea a fost demis, Iordache nu mai are dreptul să conducă ședința. Plenul este suveran.” 

 

Articolul integral pe HOTNEWS