AcasăMoney&PeopleBasarabenii sărbătoresc mâine Crăciunul! Anna Lesko, Irina Rimes și Ianna Novac au...

Basarabenii sărbătoresc mâine Crăciunul! Anna Lesko, Irina Rimes și Ianna Novac au păstrat bradul împodobit

Anna Lesko, Irina Rimes, Ianna Novac și Radu Sârbu sunt doar câțiva populari artiști care, an de an, păstrează pomul de iarnă și pentru 7 ianuarie.

Dacă cei de pe malul drept al Prutului sunt sătuli de distracție după un Crăciun și Revelion spumos, vedetele în cauză, basarabeni la origine, de-abia diseară își iau cadourile de sub brad. Pentru artiștii moldoveni, stabiliți în România, adaptarea lor a venit natural, chiar cu un surplus de distracție. Căci au șansa să sărbătorească de două ori Nașterea Domnului.

Basarabenii sărbătoresc mâine Crăciunul! Ianna Novac: ”De când m-am mutat în România, sărbătoresc și după tradiția veche și cea nouă”

La origine basarabeancă, Ianna Novac ia o porție dublă de distracție căci sărbătorește Crăciunul de două ori – pe rit vechi și nou. ”La noi, basarabenii, ne facem cadouri și de Crăciun, și de Revelion. De când m-am mutat în România, sărbătoresc și după tradiția veche și cea nouă. Nu strică nici o sărbătoare în viața noastră. Copii noștri se pregătesc iar de Crăciun iar brandul nu a dispărut din casa noastră. Avem parte de multă, multă distracție și mese pline. De aceea sunt bune și sărbătorile pe rit vechi”, susține soprana.

Actorul Mihai Constantin a moștenit averea Tamarei Buciuceanu Botez

Anna Lesko, Irina Rimes, Ianna Novac și Radu Sârbu sau păstrat bradul

În schimb fostul membru component al trupei O-Zone, Radu Sârbu, de asemenea basarabean, nu mai serbează de mult în tradiția înaintașilor săi. ”În copilărie sărbătoream la bunicii mei, în stil vechi însă acum petrecem în noul stil. Dacă am timp necesar în perioada începutului de an, nu ratez să merg la rude, de Crăciunul vechi, sărbătoresc și cu ei.”

Și Irina Rimes sărbătorește de două ori. ”Cumva, am două Crăciunuri, pe care le petrec cu două familii: cu bandul meu pe 25 și cu părinții și fratele pe 7 Ianuarie”

Circa un  milion de români de origine basarabeană, ucraineană, grecă și sârbâ sărbătoresc diseară Ajunul Crăciunului de rit vechi.

Gala premiilor Grammy a fost amânată. Nu a fost anunțată o nouă dată

 

 

Ultimele Articole