BĂSESCU, despre invadarea Ucrainei: Repercusiunile vor fi teribile pentru Rusia

0

Fostul președinte Traian Băsescu a spus că nu crede într-o invadare generalizată a Ucrainei din cauza urmărilor pe care le-ar avea acest lucru pentru Rusia. 

”Nu cred într-o invadare a Ucrainei dintr-un motiv simplu. În primul rând repercusiunile vor fi teribile pentru Rusia, în al doilea rând, Putin nu-și poate lua pe spinare să hrănească peste 40 de milioane de cetățeni, că atunci când ocupi o țară trebuie să hrănești cetățenii aceia, să administrezi toate comunitățile, ori cu 150-160.000 de soldați nici nu poți ocupa Ucraina, nici nu poți administra, nici nu poți să dai populației ce trebuie să-i dai” a spus Băsescu, la Digi24.

Fostul președinte a spus că în prezent nu se poate vorbi despre o invazie: ”În realitate, încă nu există nici un tanc rusesc care să fi trecut frontiera Ucrainei (…) Dacă vor intra vor fi întâmpinate de data asta nu ca în 2014, cu generali care se predau, ci cu echipamente sofisticate, capabile să facă față…”

Acesta a mai vorbit despre dependența de gaze față de Rusia în contextul continuării Nord Stream 2, care, spune el, ar conserva această dependență, în condițiile în care Europa are mult mai multe variante, la aceleași prețuri.