Benzina s-a ieftinit astăzi. Cât costă

Benzina s-a ieftinit! Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi-dimineață, prețul vândute în stațiile proprii, menținând însă prețul motorinei, scrie Economica.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de sursa citată, afișează pe data de 23 mai 2024 un preț al benzinei standard de 7,20 lei/litrul, în timp ce prețul motorinei standard este, la fel, de 7,16 lei/litrul.

Așadar, azi, compania petrolieră a coborât doar prețul benzinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorinei, ceea ce face ca cei doi carburanți să coste acum la fel, cel puțin în această stație.

În câteva benzinării din București însă, benzina a ajuns puțin mai ieftină decât motorina, după o perioadă de timp în care, situație atipică pentru piața românească, motorina devenise mai scumpă decât benzina.

Este a zecea ieftinire consecutivă a carburanților, și a șasea din luna mai. Ieftinirea anterioară a avut loc în data de 16 mai, atunci când Petrom a coborât și prețul benzinei și prețul motorinei cu câte cinci bani pe litru.

Ieftinirea precedentă a avut loc în 14 mai, când compania petrolieră a coborât și prețul benzinei și prețul motorinei cu câte patru bani pe litru. Mai devreme, în data de 9 mai, Petrom a coborât prețul benzinei cu patru bani pe litru și pe cel al motorinei cu șase bani pe litru. Cu o zi înainte, la 8 mai, Petrom coborâse prețul benzinei cu patru bani pe litru și menținuse prețul motorinei. Mai devreme, la 3 mai, compania petrolieră a redus prețul motorinei cu cinci bani pe litru, menținând însă prețul benzinei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed