Bețe în roate pentru legile care ar trebui să ne ajute să trăim mai sănătos

0

În absenţa unei reglementări legislative, nici măcar cei din industria alimentară nu ştiu şi nici nu vor să ştie cu exactitate ce cantitate de acizi conţin produsele pe care le fac. Şi nimeni nu îi poate controla. De ce parlamentarii pun pe primul loc interesele industriei alimentare şi mai puţin interesul general al cetăţenilor care riscă să se îmbolnăvească aflaţi într-un nou episod marca „România furată”.

 

Traian Constantin Petcu, vicepreşedinte ANSVSA: „Proiectul de lege stabileşte obligaţia pentru operatorii din sectorul alimentar de a introduce pe piaţă produse alimentare cu un conţinut de acizi graşi trans nesaturaţi de maxim 2 grame per 100 de grame de ulei sau grăsime din conţinutul produselor alimentare”.

 

Adrian Wiener, senator USR, iniţiatorul legii: „Fiţi convinşi că acest macronutrient este unul dintre cei mai toxici, crescând în anumite cantităţi riscul de deces cardio-vascular cu până la 25 la sută”.

 

Articolul integral pe DIGI24