BILL GATES tocmai a pus ochii pe următoarea industrie de miliarde

0
7
BILL GATES tocmai a pus ochii pe următoarea industrie de miliarde

Startup-ul ZeroAvia, care se ocupă de avioanele cu combustibil pe bază de hidrogen, a adăugat nume grele pe lista sa de finanțatori.

Compania și-a închis runda de finanțare din seria A, în care investitorii, inclusiv Breakthrough Energy Ventures, a lui Bill Gates și Amazon’s Climate Pledge Fund, au acordat un total de 21,4 de milioane de dolari, relatează Bloomberg.

 

Toată România va fi vaccinată! Nelu Tătaru a spus data la care începe campania

 

 

În plus, guvernul Regatului Unit a investit 16,6 milioane de dolari. Aceștia sunt banii despre care compania spune că vor merge spre a face, în cele din urmă, pilele de combustie pe bază de hidrogen un înlocuitor viabil pentru combustibilii fosili.

Cum vor funcționa aceste avioane ale viitorului
Pe lângă îmbunătățirea sistemelor de alimentare cu combustibil, obiectivul companiei este să dezvolte un avion de pasageri cu 19 locuri, alimentat de motoare cu hidrogen electric.

Deși ar fi o schimbare radicală față de industria aviatică de astăzi, nu este imposibil. O celulă de combustibil ZeroAvia a alimentat un avion în timpul unui test de zbor cu succes, în septembrie. ZeroAvia speră să vândă aceste pile de combustibil către alte companii aeriene în 2023, continuând să le facă mai puternice până atunci.

 

 

GATA. PSD-ul nu a mai rezistat! Se duce în instanță pentru decizia PNL

 

 

Vor trece mulți ani până când avioanele cu hidrogen să le poată înlocui în totalitate pe cele cu combustibil. Zborul de testare din septembrie a presupus puțin mai mult decât o buclă aeriană în jurul unui aeroport, iar ZeroAvia nu se așteaptă să atingă o rază de zbor de 1.000 de mile – încă deloc suficient pentru a traversa Oceanul Atlantic – până în 2030, relatează aceeași sursă.

Dar pe măsură ce combustibilul cu hidrogen se îmbunătățește, ar putea face mult bine lumii. În 2019, industria aeronautică a emis în atmosferă peste un miliard de tone de carbon, potrivit Bloomberg. Aceasta este o sursă majoră de poluare pe care energia hidrogenului ar putea să o facă să dispară.

 

Articolul integral pe PLAYTECH