BITCOIN, cel mai rapid activ din ISTORIE

0
28

Lumea înaintează într-un ritm accelerat. Din punct de vedere istoric, au fost necesare mai multe decenii pentru ca firmele să ajungă la valoarea de 1 trilion de dolari. Pentru bitcoin, a fost nevoie de doar 12 ani pentru a atinge un astfel de nivel.

 

 

Pentru a ajuta la punerea lucrurilor în perspectivă, iată cât le-a trebuit marilor companii de tehnologie din America să atingă limita de piață de 1 trilion de dolari.

 


Sursa: Visual Capitalist

La începutul anului 2021, criptomoneda avea o capitalizare de piață mai modestă de 500 miliarde dolari, dar a câștigat încă 500 miliarde dolari de atunci. Cum de s-a ajuns aici?

1. Mai mulți CEO încep să arate interes
Elon Musk și Jack Dorsey au făcut investiții considerabile în bitcoin prin Tesla și, respectiv, Square. Se estimează că câștigul Tesla din investiția Bitcoin de 1,5 miliarde de dolari a fost mai mare decât profititul din derularea afacerii în 2020.

2. Noi ETF-uri pe blocul de
ETF-uri multiple Bitcoin concentrate au fost recent aprobate de autoritățile de reglementare canadiene, iar unele s-au lansat deja pe bursa din Toronto (TSX). Mulți ani, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) a fost singurul vehicul de investiții ușor accesibil pe piețele de capitaluri care a avut expunere la BTC.

3. Instituțiile financiare se alătură?
Mastercard, Visa și Bank of New York Mellon au făcut anunțuri pentru a facilita clienților utilizarea criptomonedelor.

Atinge BITCOIN urmtătorul trilion?

Proiecțiile viitoare pentru prețul bitcoin arată prețuri și mai ridicate. O rata accelerată de schimbare au astăzi multe dintre companiile Big Tech care se apropie deja de următorul trilion în valoare. Bitcoin va urma exemplul?