Boc: Am luat 9,25 la bacalaureat, dar am picat la admitere la facultate, nu a fost sfârşitul lumii

0

„Acest bacalaureat reprezintă un duş rece, dar necesar sistemului educaţional din România şi voi încuraja competenţele, performanţa, menţinerea aceloraşi standarde”, a apreciat premierul examenul de bacalaureat de anul acesta.

Boc s-a lăudat apoi cu notele sale, menţionând că a muncit pentru ele. „Eu am dat şi treaptă, a fost şi primul examen pe care l-am luat. Am luat şi BAC-ul cu 9,25, am luat 10 la istorie, 8 la română, 9 la filosofie şi 10 la proba practică. Am terminat şi două facultăţi, prima cu 9,86 media generală şi a doua cu 9,59. Asta a însemnat că a trebuit să muncesc pentru notele acelea că nu au picat din cer”, a declarat el.

Premierul a povestit şi primul eşec la un examen, admiterea la facultate, arătând că acest lucru nu l-a descurajat, iar anul următor a fost primul intrat. „Când am terminat liceul am picat primul la facultate la o concurenţă de peste 30 pe un loc, dar al doilea an am intrat primul la facultate. Şi de asta pot să spun că se poate, la oricine care are la un moment dat un eşec în viaţă, nu e sfârşitul lumii, se poate merge mai departe”, a relatat Boc, încercând astfel să le explice celor care au picat examenul de Bac că trebuie să se apuce de învăţat pentru sesiunea din toamnă.

„Întotdeauna există o a doua şansă, prin învăţare, prin muncă, prin burta pe carte, cum se spune în popor, se poate recupera ceea ce s-a pierdut în iunie şi iulie, nu este sfârşitul lumii dacă ai picat un examen”, a mai spus premierul.

„Acum cei care au învăţat pot să aibă recunoaşterea muncii  lor şi efortul lor este răsplătit şi nu mai este toată lumea la grămadă, că ai învăţat sau nu ai învăţat ai trecut bacalaureatul şi primeşti o diplomă care după aceea nu are prea multă importanţă. Pentru prima dată se cern valorile, se respectă competenţa şi o diplomă începe să prindă consistenţă, să aibă valoare pe piaţa muncii când pleci cu ea de la liceul unde ai terminat”, a mai declarat Boc.

De asemenea, el a ţinut să le mulţumească profesorilor care s-au implicat în organizarea examenului de bacalaureat de anul acesta. „Au respectat exigenţele cerute de minister şi de Guvern, pentru că fără efortul profesorilor acest lucru nu s-ar fi putut realiza indiferent dacă existau sau camere de luat vederi, nu acelea au fost decisive”, a mai spus Emil Boc.