AcasăGeneralBono de la U2 a povestit că are un frate vitreg de...

Bono de la U2 a povestit că are un frate vitreg de existența căruia nu a știut nimic zeci de ani

Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-o emisiune la BBC Radio 4 că are un frate vitreg, de a cărui existență nu a știut nimic timp de zeci de ani. Nici mama sa, Iris, care a murit în 1974, nu a știut că soțul ei avea un copil cu o altă femeie.

„Mai am un frate, pe care îl iubesc și îl ador și pe care nu știam că îl am”, a declarat artistul în vârstă de 62 de ani. El a povestit că a aflat despre fratele său vitreg abia în anul 2000, adăugând că este „împăcat” cu acest lucru.

„Este o familie foarte apropiată și aș putea spune că tatăl meu a avut o prietenie profundă cu această femeie superbă, care face parte din familie, iar apoi au avut un copil. Și toate acestea au fost ținute în secret”, a spus Bono, citat de BBC News.

După ce a aflat despre fratele său, Bono a vorbit despre asta cu tatăl său, Bob, înainte de moartea acestuia, în 2001. „L-am întrebat dacă a iubit-o pe mama, iar el mi-a zis că da. Și l-am întrebat cum de s-a putut întâmpla așa ceva, iar el mi-a răspuns: „Se poate” și mi-a zis că a încercat să îndrepte lucrurile. Nu își cerea scuze, ci doar afirma: acestea sunt faptele și sunt împăcat cu asta”, a povestit Bono.

Întrebat dacă mama sa știa, Bono a răspuns: „Nu știu. Nu, nimeni nu știa. Este evident că tatăl meu trecea prin multe. Parțial, capul lui era în altă parte, pentru că inima lui era în altă parte”.

Cântărețul mai are un frate mai mare, pe nume Norman. Pe numele său adevărat Paul David Hewson, Bono este irlandez, născut la Dublin, provine dintr-o familie mixtă, anglicano-catolică, și este o persoană profund religioasă. Este căsătorit de 40 de ani cu Ali Hewson, cu care a fost coleg de școală, și au împreună patru copii. Fiul său Elijah, născut în 1999, este la rândul lui solistul formației rock Inhaler care a urcat anul acesta pe scena festivalului de la Glastonbury.

Bono a vorbit și despre moartea mamei sale, în urma unui anevrism cerebral, când el avea 14 ani. Moartea ei a avut un impact uriaș asupra familiei. „Este psihologie de buzunar, dar mi-am găsit imediat o altă familie – am format U2, am găsit-o pe Ali (Hewson, soția sa), s-a întâmplat destul de repede”, a povestit el. Bono a descris relația sa cu tatăl său ca fiind una „complicată”, adăugând: „Sunt sigur că era greu să te descurci cu mine. Și el avea de făcut față la multe. Nu știa prea bine ce se întâmpla. Iar eu am înțeles ulterior că el făcea față și altor lucruri”.
Bono, care își va lansa o autobiografie în cursul acestui an, a devenit celebru la începutul anilor 1980 și este unul dintre cele mai mari staruri rock de pe planetă. Printre hiturile trupei U2 se numără „Vertigo”, „Beautiful Day”, „One”, „With Or Without You” și „I Still Haven’t Found What I’m Looking For”. El a scris multe dintre cele mai de succes cântece ale grupului, devenind totodată cunoscut ca activist pentru drepturile omului. Luna trecută, a fost la Kiev și a improvizat un concert la metrou pentru a-i încuraja pe ucraineni. Ulterior, a mers la Bucha și Irpin, două dintre orașele unde forțele ruse au comis masacre ce au cutremurat o întreagă lume.

Ultimele Articole