Brâncuși, în varianta ”low cost”, pentru colecționarii! Scrisori de dragoste scrise de artist și adresate uneia din muzele sale, scoase la licitație la 5100 de euro

0

Bugetul colecționarilor români ai operelor lui Brâncuși s-a dovedit întotdeauna prea mic pentru valoarea de piață a operelor sale. Dar s-a ivit o șansă!

Însă, chiar dacă nu au bani de opera precum „La Jeune fille sophistiquée (Nancy Cunard)/ Tânără sofisticată (Nancy Cunard)”, care a fost vândută anul trecut cu 71 de milioane de dolari la o licitație organizată de Christies, la New York, admitatorii operei și vieții artistului pot cumpăra prin licitație diverse lucruri personale ce au aparținut lui Constantin Brâncuși. Obiecte ce fac parte din colecția privată Emilian Radu.

De pildă corespondența acestuia cu artista fotografă americană Florence Meyer, una din marile iubiri ale sculptorului. Două scrisori de dragoste scrise pe parcursul a două decenii, dar și un desen după tema cunoscutei sale sculpturi în lemn ”Eva”, realizat în 1937, au fost expuse în weekendul consumat, la Palatul Cesianu-Racoviță, alături de mai multe obiecte ce au aparținut marelui artist. Scrisorile sunt expertizate drept autentice cu marele brâncușolog Radu Varia.

Brâncuși, în varianta ”low cost” pentru colecționarii! ”Muza adormită” deține recordurdul de cea mai scumpă operă a sa. A fost adjudecată cu 57,37 milioane de dolari

Personalitate marcantă a secolului XX, Constantin Brâncuși a fost aniversat ieri, la 147 de ani de la nașterea sa, la Palatul Ceseianu-Racoviță din Capitală. Conform clasamentului Artprice, printre cele mai scumpe opera ale sale, se găsesc și: ”Muza adormită” (s-a vândut în 2017 cu 57,37 milioane de dolari), ”Madame LR” (vândută în 2019 cu 29 milioane de euro), ori ”Pasăre în văzduh” (vândută în 2005 cu 27,4 milioane de dolari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.