x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(8) "justitie"

BREAKING NEWS: Dragnea, chemat la DNA pentru a fi pus sub acuzare. Vizita la Trump e motivul

Fostul lider PSD a fost citat azi la DNA pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul vizitei din SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.01.2021, 12:14

Dragnea a fost citat pentru ora 14.00, iar procurorii suspectează săvârșirea unei fapte de trafic de influență, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

 

Veste proastă pentru bugetari. SPORURILE ar putea fi tăiate. Anunțul lui Cîțu

 

În dosar este vizat și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache.

 

 

Bătălie pentru vămile țării. Omul lui Dăncilă nu cedează

 

Jurnalistul Dan Tăpălagă, pe atunci la Hotnews.ro, a dezvăluit în noiembrie 2017 că Gheorghe Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea „cât mai curand posibil” întâlniri la vârful administrației americane.

 

În schimb, Dragnea l-ar fi ajutat pe Dimitrescu să ajungă consul la Bonn.

 

G4Media.ro a scris încă din iunie 2019 că vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump, a intrat în atenția anchetatorilor americani. În cursul anului 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane au cerut informații în România referitoare la Dragnea și Grindeanu.

 

Ulterior, DNA a deschis un dosar pentru presupus trafic de influență. În septembrie 2019, ambasadorul României în SUA, George Maior, a fost audiat la DNA în acest dosar.

 

Informații referitoare la o posibilă anchetă referitoare la vizita în SUA au fost furnizate chiar de Liviu Dragnea, în decembrie 2018, însă fostul lider PSD vorbea atunci despre o investigație realizată de DNA, nu de anchetatorii americani.

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea și fostul premier, Sorin Grindeanu, au participat la ceremonia de inaugurare în ianuarie 2017, la invitația lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vice-președintele Comitetului prezidențial de inaugurare. Dragnea a făcut publice atunci câteva fotografii care îl arată dând mâna cu Trump, care era așezat la o masă din restaurantul hotelului său.