x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(16) "instant-articles"

BREAKING NEWS! ITALIENII au capturat-o pe ALINA BICA

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost arestată în Italia. Ea era căutată din septembrie, 2019, fiind condamnată la patru ani de închisoare cu executare.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 10.07.2020, 23:09

Conducerea IGPR a informat că Alina Bica e în custodia poliției italiene. În aceeași zi în care a fost capturată, tot în Italia a fost prins și omul de afaceri clujean, Ioan Bene. Acesta la rândul său a dispărut în 2019, chiar înainte de a i se pronunța a doua sentință.

 

„Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, se precizează în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

 

Potrivit informațiilor G4Media, Alina Bica a fost oprită în trafic, în localitatea Bari din Italia. Omul de afaceri Ioan Bene a fost prins când se dădea jos din taxi, tot în zona respectivă din Bari. Ambii s-au dovedit cooperanți, ei au fost duși la secția de poliție pentru audieri, spun sursele G4Media.

 

Alina Bica a fost condamnată definitiv în noiembrie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani de detenţie cu executare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

 

Ioan Bene a primit a doua sentință în 30 octombrie 2019. Tribunaul Bucureşti l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Bene mai avea o condamnare din 31 ianuarie, 2018, pentru dare de mită, în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uireanu. Bena a dispărut din țară încă de la prima condamnare.