Brinel: PC-urile Alpis, în stand by din lipsa proiectelor

0
8
Brinel: PC-urile Alpis, în stand by din lipsa proiectelor

Potrivit lui Marcel Borodi, preşedinte şi CEO la Net Brinel, anul acesta, vânzările în volum aferente liniei de business orientate către asamblarea calculatoarelor Alpis vor ajunge la 50-60% din volumul înregistrat în 2008, pe fondul lipsei proiectelor din sectorul public şi a investiţiilor în infrastructură în segmentul corporate. Aceste două zone influenţează în mod direct vânzările de PC-uri Alpis, compania nefiind prezentă în retail. Cât priveşte vânzările trimestriale pe acest segment, oficialul companiei menţionează livrări de circa 2.500 de unităţi.

Pentru acest an, Net Brinel estimează afaceri în scădere cu aproximativ 25%, compania putând ajunge la o cifră de afaceri de 21 milioane de euro, în condiţiile în care vânzările societăţii au atins, anul trecut, 28 milioane de euro. Net Brinel va pune accent, în acest an, pe divizia de soluţii de business, segment care, în opinia lui Borodi, va înregistra cea mai mare creştere. Ponderea principalelor divizii în vânzările totale ale companiei se va schimba în 2009. Astfel, dacă anul trecut asamblarea PC-urilor Alpis a generat aproximativ 15-18% din cifra de afaceri, în primul trimestru, scăderea în această zonă a fost de 60%, cea mai mare înregistrată de companie.

Pentru 2009, oficialii companiei se aşteaptă ca majoritatea veniturilor să vină de la divizia de soluţii de infrastructură hardware, care a generat anul trecut peste 60% din cifra de afaceri, adică peste 16,8 milioane de euro. Principalii concurenţi în zona asamblărilor de PC-uri sunt Altex, Flamingo, Romsoft şi Maguay.