București-Mangalia: Care este cel mai ieftin și rapid mijloc de transport

Un drum cu trenul de la București la Mangalia pentru două persoane costă 130 lei la clasa a 2-a, 170 lei la clasa a-1a și durează în medie 6 ore. Un drum cu auto personal costă 100 lei și se parcurge în medie în 3 ore, conform unui calcul făcut de România Feroviară.
S-au luat în calcul duratele medii de parcurs fără blocaje rutiere sau întârzierile trenurilor și s-au folosit timpii reali de parcurs de acasă până la hotel.
Cei de la România Feroviară susțin că cele mai rapide trenuri către litoral sunt IR 1688, IR 1683, RE 15987(Softrans), RE 16083/4(Regio Călători), IR 1580 și IR 1686. Toate aceste trenuri au viteză maximă în livret de 160 km/h.
”Suntem încurajați să folosim trenul spre Mangalia dar realitatea nu este încă în favoarea transportului feroviar”, spun reprezentanții România Feroviară. Potrivit acestora, transportul feroviar trebuie încurajat cu infrastructură, material rulant, viteză, electrificare CT-MG, și oferte comerciale pentru 2 sau 3 persoane care să facă trenul mai avantajos decât mășînă personală.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed