AcasăEconomieBudăi, despre plăţile către furnizorii care au plafonat şi compensat preţurilor la...

Budăi, despre plăţile către furnizorii care au plafonat şi compensat preţurilor la energie: Ieri am avut 18 milioane, astăzi avem 3 furnizori cu 6,5 milioane / Actualizăm oră de oră sumele

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, o informare asupra plăţilor către furnizorii care au plafonat şi compensat preţurilor la energie. 

”Joi a avut loc ultima discuţie cu furnizorii a tot ce ţine de atribuţiile Ministerului Muncii prin Agenţia de Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială. Începând de luni, după redepunerea noilor cereri de solicitare de sume, se fac plăţi. Ieri am avut 18 milioane, astăzi, până la ora intrării în Guvern, cât am discutat cu colegii de la ANPIS, avem 3 furnizori cu 6,5 milioane”, a transmis ministrul Marius Budăi.  

Acesta a precizat că sumele sunt actualizate ”oră de oră”.   

”Începând de luni se fac plăţi, ţinem legătura cu furnizorii şi zi de zi cum avem situaţiile înaintate de dumnealor şi verificările necesare imediat punem în plată pentru că ne dorim să închidem această acţiune cât mai repede”, a adăugat ministrul Muncii.  

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunţat, luni, la Parlament, că astăzi s-au făcut primele nouă plăţi către furnizorii care au plafonat şi compensat preţurile la energie. Reacţia ministrului vine după ce membrii Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER) au transmis că, nici până acum, la aproape patru luni de la adoptarea legislaţiei şi emiterea primelor facturi, nu au primit înapoi banii cheltuiţi cu plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. 

 

Ultimele Articole