Cum îi sărăcesc şoferii români pe asigurătorii bulgari

Borislav Bogoev, preşedintele Comisiei de Supraveghere Financiară şi şef al departamentului de Supraveghere a Asigurărilor din ţara vecină , a declarat că această problemă a luat amploare anul trecut, informează agenţia Focus News.

În cazul în care un vehicul deţinut de un cetăţean bulgar, care este condus în cea mai mare parte în străinătate, este implicat într-un accident rutier, se trimite o cerere asigurătorilor bulgari sau Fondului de Garantare, în cazul în care nu există nici o asigurare. Aşa se scurg banii din Bulgaria, spune oficialul citat, care a adăugat că ştie un caz în care pe numele unei persoane din nord-vestul Bulgariei sunt înmatriculate 720 de maşini.

Potrivit oficialului bulgar, cererile trimise Fondului de Garantare până în prezent depăşesc valoarea de 65 milioane leva, adică peste 30 de milioane de euro.

Impozite şi taxe mai mici, o procedură de înmatriculare mai uşoară, prime mai mici de răspundere civilă în Bulgaria, faţă de cele din alte ţări europene, inclusiv România, sunt unele dintre motivele care au dus la situaţia actuală.

Compensaţiile pe care companiile de asigurari le plăteasc în conformitate cu răspunderea civilă sunt mai mari în Bulgaria decât în România.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed