AcasăEconomieBurseBursa de la Bucuresti incepe saptamana in crestere

Bursa de la Bucuresti incepe saptamana in crestere

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat, luni, cu 0,32%, față de închiderea din ședința precedentă, ajungând la 7.586,21 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a crescut și el cu 0,32%, până la 8.284,37 puncte. În același timp, indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, a pierdut 0,03%, ajungând la valoarea de 31.690,71 puncte.

 

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de luni de pe BVB este Electroputere SA, titlurile căreia s-au apreciat cu 10,3%. Pe poziția a doua se află Altur SA, cu un avans de 4,9% al prețului acțiunilor, fiind urmată de Socep SA, ale cărei acțiuni au crescut cu 4,71%. Totodată, titlurile Mecanica Ceahlău SA s-au apreciat cu 3,57%, iar cele ale Cemacon SA Cluj-Napoca cu 2,49%.

 

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor Electroaparataj SA: -13,67%. Un declin de 6,24%, față de ședința precedentă, au avut-o și titlurile Rompetrol Rafinare SA, în timp ce titlurile Rompetrol Well Services SA au suferit o depreciere de 3,7%. Acțiunile Turism Felix SA Băile Felix au scăzut cu 2,55%, iar cele ale Băncii Transilvania SA au pierdut 2,04% din valoare.

 

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, luni, pe BVB, cele ale Fondului Proprietatea SA: 6,97 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de circa 5,43 milioane lei, FP fiind totodată și acțiunea cu cea mai mare valoare tranzacționată.

Ultimele Articole