AcasăExterneCea mai mare tiparnita de bani din lume e gata sa porneasca

Cea mai mare tiparnita de bani din lume e gata sa porneasca

Potrivit Bloomberg, Banca Centrală a Chinei discută „adoptarea unor politici neconvenționale pentru a-și reconstrui bilanțul și pentru a revigora economia, incluzând achiziția directă de bonduri guvernamentale de pe piață”.

Banca Națională a Chinei are nevoie de creșterea bilanțului pentru a asigura oferta de lichiditate care să satisfacă cererea de bani din partea economiei, scriu agențiile de presă externe.

Altfel spus, China este pe cale să demareze cel mai mare program de relaxare cantitativă din istorie, ce ar inunda întreaga lume cu deflația care va fi exportată. În aceste condiții, bancherii nu vor avea altă opțiune decât de a tipări și mai mulți bani pentru a compensa această avalanșă, ceea ce ar însemna intrarea în faza terminală pentru monedele care nu sunt susținute de valori fizice.

„Banca Centrală a Chinei a discutat despre relaxare cantitativă, care va fi legată de solicitarea ca guvernele locale să vândă obligațiuni anul acesta pentru a reduce dobânzile, atenuarea riscului sistemic și stimularea economiilor la nivel local.

Banca Centrală a Chinei ar putea cumpăra active direct de la bănci, dându-le mână liberă să achiziționeze obligațiuni ale guvernelor locale, sau ar putea cumpăra obligațiuni guvernamentale direct din piață, conform unor surse care au fost informate referitor la discuțiile care au avut loc”, transmite MNI.

Această mișcare va contribui la finanțarea noilor proiecte de infrastructură, în condițiile în care creșterea economică este în scădere, a declarat Cao Yang, un analist economic din Shanghai. Potrivit acestuia, yuanul va continua să se stabilizeze pe măsură ce autoritățile chineze vor promova internaționalizarea acestei monede.

Ultimele Articole