Rusia a început să exporte motorină în Sudan 

Rusia a început să exporte motorină în Sudan, Moscova încercând să se extindă pe noi pieţe, după embargoul Uniunii Europene, arată datele LSEG, transmite Reuters.

Din februarie 2023, când UE a impus un embargo total asupra importurilor de produse petroliere ruseşti, livrările de motorină au fost redirecţionate spre Brazilia, Turcia, ţări din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu, precum şi încărcări de combustibil de la navă la navă (STS).

Datele LSEG arată că două petroliere – Pavo Rock şi Conga – au livrat Sudanului un total de aproximativ 70.000 tone metrice de motorină cu un conţinut de sulf foarte scăzut, după ce au fost încărcate în februarie în portul rusesc Primorsk.

Datele de transport indică preluarea încărcăturilor în terminalul Port Sudan Al Khair în 2 şi, respectiv, 5 aprilie.

Un alt vapor – Marabella Sun – încărcat în martie în portul rusesc Vysotsk, se îndreaptă spre Port Sudan şi ar urma să ajungă pe 17 aprilie, conform datelor LSEG.

Ministrul Petrolului din Sudan nu a răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

Pentru a îndeplini cererea internă, Sudan are nevoie de aproximativ 45.000 barili pe zi (bpd) de motorină (aproximativ 6.000 tone per zi), apreciază analiştii. Ţara importă lunar 60.000 – 70.000 de tone metrice de motorină, în special din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite. Cantitatea de motorină care a ajuns în Sudan a totalizat în martie aproximativ 116.000 tone metrice, potrivit datelor LSEG.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed