Ce se întâmplă la Moscova? Deplasările oficialilor în străinătate, limitate drastic

Moscova se teme de spionaj. Astfel că, Rusia face tot mai dificilă deplasarea în străinătate pentru unii oficiali, din cauza temerilor că puterile străine ar putea încerca să obțină acces la secrete de stat într-un moment în care se desfășoară cea mai gravă criză a relațiilor cu Occidentul din ultimii peste 60 de ani, au declarat nouă surse pentru Reuters.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) face presiuni asupra angajaților din cadrul ministerelor să nu părăsească deloc Rusia, nici măcar pentru a vizita așa-numitele țări „prietene”, care nu au impus sancțiuni împotriva Moscovei, au declarat sursele Reuters.

Războiul din Ucraina a declanșat cea mai profundă criză în relațiile Moscovei cu Occidentul de la Criza rachetelor din 1962, iar președintele Vladimir Putin spune că Statele Unite și aliații săi duc, în esență, un război hibrid împotriva Rusiei. Teama că oficialii ruși ar putea fi prinși în capcană și forțați să divulge secrete care afectează securitatea națională este principalul motiv care a determinat înăsprirea regulilor, potrivit surselor. O altă îngrijorare este că oficialii vor fi pur și simplu reținuți și apoi extrădați în Occident – sau li se va oferi un acord pentru a-și divulga secretele.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed