Preşedintele Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior şi preşedintele Japan Institute for Overseas Investment au semnat un memorandum pentru promovarea investiţiilor japoneze directe în România

În aceeaşi zi, JOI a organizat un seminar de promovare a României ca destinaţie pentru investiţiile japoneze. Cu această ocazie, preşedintele ARICE a declarat: „Memorandumul de Înţelegere pe care l-am semnat astăzi reprezintă o adevărată piatră de hotar în consolidarea investiţiilor străine între cele două ţări ale noastre şi în valorificarea avantajelor competitive ale fiecăreia dintre ele”, mai arată un comunicat de presă al ARICE.

În urma semnării memorandumului, ARICE va furniza, prin intermediul JOI, informaţii investitorilor japonezi cu privire la economie, oportunităţi de investiţii, politici aferente, prin documente, seminarii şi întâlniri, pentru a facilita investiţiile directe japoneze în România.

JOI îşi propune să contribuie la aprofundarea relaţiilor economice dintre ţările străine şi Japonia, prin activităţi precum cercetarea şi analiza informaţiilor utile mediului de afaceri şi diseminarea acestora către investitorii japonezi, mai indică sursa citată.

Pe baza solicitării ARICE, JOI va contribui la organizarea unor seminarii sau mese rotunde pentru promovarea României pe piaţa japoneză.

Investiţiile străine directe din Japonia consolidează relaţiile economice dintre cele două ţări şi contribuie la diversificarea şi îmbunătăţirea competitivităţii economiei româneşti în context global, conform sursei menţionate.

Potrivit autorităţilor române (ONRC), la data de 31 ianuarie a.c., în România erau înregistrate 407 companii cu capital japonez, cu un capital social subscris echivalent cu 405 milioane USD. Acest nivel al investiţiei plasează Japonia pe locul 21 în topul investitorilor străini din România.

Japonia este una dintre cele două ţări din regiunea Asia-Pacific cu care România a stabilit un parteneriat strategic.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed