Ghinea: Bugetul oficial pentru 2024 e doar o hârtie fără valoare. Bugetul paralel inventat anul trecut de Boloş şi Ciolacu, cu protecţia lui Iohannis şi a CCR, acoperă dezastrul economic şi în acest an

„După Marcel, potopul! Bugetul paralel inventat anul trecut de Boloş şi Ciolacu, cu protecţia lui Iohannis şi a Curţii Constituţionale, acoperă dezastrul economic şi în acest an. Azi, în şedinţa de guvern, s-a aprobat o HG prin care 2,7 miliarde de lei au fost date Ministerului Transporturilor pentru nişte plăţi care ar fi trebuit să fie unele normale. Doar că dezastrul bugetar e atât de mare încât şi plăţile obişnuite au devenit o problemă. 1,85 miliarde de lei pentru plata unor facturi aferente unor proiecte finanţate din Programul Transport 2021-2027 şi 0,85 miliarde de lei pentru cofinantarea naţională si TVA neeligibil în cazul unor avansuri aferente unor contracte finanţate din PNRR nu au fost incluse în bugetul Transporturilor”, a scris Cristian Ghinea, joi pe Facebook.

El a spus că liderii de la guvernare „se trezesc în iunie că trebuie să dea nişte bani care ar fi trebuit bugetaţi de la început”.

„E Grindeanu incompetent sau doar o tactică a lui Boloş de a ruja deficitul? Probabil ambele. Bugetul oficial pentru 2024 e doar o hârtie fără valoare, deficitul pe care se bazează fiind o glumă, lipsind cheltuieli mari care sunt asigurate, pe uşa din dos, prin fondul de rezervă bugetară. Singurul lor scop: să nu le buşească bugetul decât după alegerile de la iarnă. După ei, potopul!”, a conchis Ghinea.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed