C. Antonescu: Susţin reducerea numărului de parlamentari şi ministere (video)

 Primul referendum a fost organizat în 2007 în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European. Atunci, românii s-au pronunţat asupra votului uninominal însă, propunerea preşedintelui nu a fost validată.

„Am primit solicitarea de la presedintele Romaniei, cu privire la declansarea procedurilor pentru a obtine avizul Parlamentului in legatura cu organizarea unui referendum. Ce va pot spune este ca, aceasta adresa o voi inainta secratarului general, se va inscrie pe ordinea de zi a celor doua birouri permanente si apoi va fi dezbatuta in plen, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.  

„In fond sunt de acord oricand cu reducerea numarului de parlamentari, chiar si cu o reducere drastica,  si asta pentru ca in raport cu media europeana, Romania are intr-adevar prea multi parlamentari. Pozitia mea dintotdeauna a fost insa pentru un parlament bicameral”, a precizat presedintele PNL, Crin Antonescu.

„Orice sistem nu am impune nu vom avea niciun fel de rezultate daca la fel toata lumea incearca sa se schiveze in ceea ce priveşte regulile, constituţia”, a afirmat liderul UDMR, Marko Bela.

„ Eu sunt de acord cu reducerea numarului de parlamentari insa asta inseamna sa avem o dezbatere publica serioasa despre modificarea constituţiei”, a explicat viceliderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mugurel Surupaceanu.

„Nu mi se pare nici corect nici sanatos sa venim cu varianta in care acest referendum sa se intample cu alegerile prezidentiale”, a mai completat acesta.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed