Cade Guvernul? Parlamentul votează azi moţiunea de cenzură (VIDEO)

VEZI VIDEO

În condiţiile în care PNL, PSD şi UDMR au anunţat că vor vota moţiunea, Executivul ar fi primul demis în urma unui astfel de demers parlamentar. Premierul Emil Boc a declarat, aseară, că speră ca moţiunea să nu fie adoptată şi a făcut apel la responsabilitatea parlamentarilor. Să demiţi guvernul cu numai o lună înainte de alegeri e o dovadă de iresponsabilitate politică, a spus primul-ministru.

Reprezentanţii Opoziţiei sunt însă decişi să forţeze debarcarea executivului, pe care îl acuză că nu a făcut nimic pentru a salva România din criză. Ei au anunţat că după ce Guvernul Boc va fi demis, vor propune preşedintelui un premier independent care să conducă un cabinet format din tehnocraţi. Misiunea noului guvern va fi una scurtă. De a conduce ţara pînă la alegerile prezidenţiale.

„Nu exista nicio marja de eroare daca toti din PSD, PNL, UDMR vin, exista şanse sută la sută”, crede preşedintele PSD, Mircea Geoană.

„Nu exista niciun fel de dubiu. Pentru mine ca guvernul cade!”, spune Crin Antonescu, preşedinte PNL.

 ”Am incredere in responsabilitatea parlamentarilor pentru că parlamentarii de azi nu mai sunt listacii de ieri. Sunt aleşi uninominali şi au o responsabilitate pt ca ac parlam nu mai sunt listacii de ieri sunt alesi uninominal şi dau socoteală în circumscripţia unde au fost aleşi”, a declarat premierul Emil Boc.

Citeşte pe aceeaşi temă şi Noaptea trădărilor, ziua execuţiei

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed