Cadouri electorale pentru angajații din companiile de stat

Mai exact, membrii consiliilor de administraţie şi ai AGA, persoane numite de cele mai multe ori pe criterii politice, pot primi indemnizaţii lunare de câteva mii de euro doar pentru ca participa la o şedinţă, informează digi24.ro.

 

În plus, şi directorii societăţilor de stat neperformante pot din acest an să-şi renegocieze salariile şi să ajungă la nivelul veniturilor câştigate de managerii privaţi.

 

Deşi legea care impune noile reguli a fost trimisă Parlamentului de preşedinte spre reexaminare, senatorii şi deputaţii nu au făcut nicio modificare, aşa că documentul este în vigoare în forma iniţială.

 

Performanţi sau nu, manageri sau membri AGA, şefii companiilor de stat au dreptul, prin Ordonanţa Nr 23 din 2013 a Guvernului Ponta, să câştige aceleaşi salarii cât ale directorilor din firmele private.

 

Membrii Consiliilor de Administraţie şi ai Adunării Generale a Acţionarilor din companiile de stat au primit şi ei un cadou substanţial: pentru fiecare participare la şedinţe pot încasa până la 25% din salariul directorului general. Asta înseamnă şi câteva mii de euro, faţă de o indemnizaţie fixă de doar 47 de lei, cât stabilise executivul condus de Emil Boc în 2010, mai scrie digi24.ro.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed