Când expresia ”un munte de gunoaie” devine REALITATE: Pe Dunăre, la Galaţi, a apărut o ”insulă” formată din deşeuri

Deşeurile vin din amonte de la localităţile de pe fluviu, dar şi de pe afluenţii Dunării, în special de pe Siret, scrie ZF.ro. 

 

Cele mai multe resturi s-au adunat în jurul punctului de trecere bac Galaţi, unde există un cot al Dunării. Reprezentanţii Gărzii de Mediu au inspectat zona şi i-au informat pe agenţii economici că au obligaţia de a curăţa luciul apei, în caz contrar putând fi sancţionaţi cu amenzi mari.

 

”Am transmis notificări către toţi operatorii care sunt pe malul Dunării şi vorbesc de cei cu pontoane, de cei de la Punctul Trecere Bac, toţi cei care au fost notificaţi pentru curăţarea gunoielor din zona respectivă, pentru fiecare zonă pe care o au în administrare. Le-am lăsat un termen de o săptămână pentru că nu este uşor să le iei de acolo, sunt destul de multe şi este destul de costisitor să le iei din apă, după care vom face o altă acţiune de control. După care vedem ce au făcut sau ce nu au făcut şi vom aplica sancţiuni dacă nu şi-au îndeplinit obligaţiile, sancţiuni sunt, conform OUG 195/2005 cu completările şi modificările ulterioare, de la 50.000 la 100.000 lei pentru operatorii economici”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu.

 

Gălăţenii care trec prin zonă se declară indignaţi de situaţia creată şi spun că persoanele şi firmele vinovate ar trebuie pedepsite exemplar.

 

”Este urât, foarte urât. Ar trebui amendaţi toţi cei care aruncă în apă gunoaie, dar şi instituţiile şi firmele care sunt obligate să le adune. La noi se mişcă lucrurile mai greu, este revoltător să stăm cu mizeria asta la malul Dunării”, a spus unul dintre clienţii bacului care leagă malul gălăţean de cel tulcean.

 

Inspectorii Gărzii de Mediu vor merge din nou pe malul Dunării în următoarele zile pentru a verifica dacă agenţii economici au luat în serios avertismentele lor.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed