Care este capitala europeană în care se fură un telefon mobil la fiecare șase minute și ce măsuri au luat polițiștii

Anul trecut, conform datelor Poliției Metropolitane din Londra (Met Police), au fost furate pe străzile orașului nu mai puțin de 90.864, adică 250 pe zi și un telefon mobil la fiecare 6 minute.

38% din toate jafurile care au avut loc în Londra au implicat și furtul de smartphone-uri, iar 70% dintre furturi au fost furturi de telefoane mobile.

Pentru a descuraja astfel de furturi, în viitor, reprezentanții Poliției cer producătorilor de smartphone-uri să ia măsuri la nivel de design.

Astfel, primarul Londrei, Sadiq Khan, și șeful Poliției Metropolitane, Mark Rowley, au semnat o scrisoare deschisă către producătorii de smartphone-uri prin care cer să creeze soluții care să „scadă răsplata crimelor”.

„Practica actuală de a permite telefoanelor mobile furate să fie reînregistrate de noi utilizatori în industria telefoanelor mobile permite în mod neintenționat o piață criminală care conduce la jafuri, furturi și infracțiuni violente în Londra. […] Avem nevoie de parteneri care să se ridice la înălțime și să lucreze alături de noi pentru a rupe acest ciclu de violență”, a declarat Mark Rowley.

Producătorii ar trebui, astfel, să facă utilizarea dispozitivelor mobile imposibilă fără parolă sau fără proprietar.

Există deja sisteme de securitate de acest gen, pe telefoanele iPhone, dar și pe cele de la alte companii, care permit blocarea permanentă sau ștergerea conținutului de la distanță, cât și metode de monitorizare a poziției prin GPS, chiar și atunci când telefonul este oprit, scrie Go4it.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed