Care este diferența dintre pielea ecologică și alcantara?

Care este diferența dintre pielea ecologică și alcantara? Nu știi ce tapițerie este mai de calitate pentru mașina ta? Află chiar acum.

Să dezbatem prima oară alcantara, care, de fapt nu este un tip de piele, ci un brand comercial, un nume care a fost dat unei tesaturi sintetice din microfibra originara din Japonia, dar care astazi este produsa in principal in Italia.

Care este diferența dintre pielea ecologică și alcantara?

Este confectionata dintr-un mix de poliester si polistiren, cu microfibre foarte fine, iar datorita acestei structuri foarte fine a tesaturii care este similara cu cea a pielii de caprioara, este foarte adesea confundata cu pielea autentica.

Ceea ce este interesant la acest material este ca are doar jumatate din greutatea pielii naturale (este foarte usor comparativ cu pielea naturala).

In plus, poate fi spalat la masina automata, cu un detergent bland, la o temperatura de 30-40 de grade Celsius. Poate fi chiar calcat la temperaturi scazute, cu o carpa intre fierul de calcat si material.

Care este diferența dintre pielea ecologică și alcantara?

Desi are un aspect foarte asemenator cu pielea de caprioara, Alcantara poate suporta medii mult mai dure, fara a-si pierde caracteristicile care ii confera catifelarea si moliciunea. Acest lucru face din ea un material ideal pentru a fi folosit in interioarele auto – de pe ea vei indeparta mai usor urmele usoare imprimate, care dealtfel pe pielea naturala ar crea pagube ireparabile.

Un alt aspect evident pentru care producatorii auto poteaza pentru Alcantara este textura sa placuta la atingere si aspectul premium.

De cealaltă parte, trebuie să știi că 9 din 10 autoturisme, scumpe sau nu, de lux sau nu, au tapiterie din piele ecologica, nicidecum naturala. Orice Audi, BMW sau Mercedes, foloseste piele ecologica si doar modelele de top, navele amiral, adica Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes-Benz S Class, utilizeaza piele naturala.

Care este diferența dintre pielea ecologică și alcantara?

Cel mai important avantaj este ca arata foarte bine. Poate sa fie de diverse culori, de diverse texturi si asa mai departe. Acum, masinile mai scumpe au piele perforata, piele cu diverse cusaturi, adica posibilitatile de personalizare sunt nelimitate. Alt avantaj este ca are un pret de mijloc, adica nu este la fel de ieftina ca stofa, dar nici asa de scumpa ca Alcantara.

Tot la avantaje am mai trece si ca se curata extrem de usor si ca este impermeabila, numai bine daca ai un bebelus care a varsat niste lapte: daca ai stofa, va ramane pata permanenta, dar daca ai piele, se sterge imediat.

Există totuși și dezavantaje. Mai exact, tapiteria de piele trebuie intretinuta, daca vrem sa ne bucuram de ea multi ani. Adica trebuie curatata si data cu ulei, indiferent ca e vorba de piele naturala sau ecologica.

Daca nu, pielea nu rezista asa de mult la razele soarelui si se crapa in timp. Un alt dezavantaj este ca daca bate soarele direct in ea, cand ne urcam in masina e ca si cum ne-am aseza pe o tabla incinsa, scrie 4tuning.ro. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed