Care este numărul cardului și unde este amplasat CVV-ul

Odată cu pandemia, preferințele de plată ale românilor s-au schimbat. Cumpărăturile online au devenit o rutină iar același lucru este valabil și în cazul utilizării cardului.

Dacă nu ați făcut până acum nicio tranzacție cu cardul și nu știți care este numărul cardului sau unde este amplasat CVV-ul sau ce înseamnă acesta, iată mai jos toate informațiile de care aveți nevoie.

CVC-ul cardului reprezintă (Card Verification Code), numit uneori și codul CVV (Card Verification Value) care reprezinta codul format din 3 cifre.

El se găsește pe spatele cardului și mai este numit și ”codul de securitate”. El se completează în cazul tranzacțiilor la distanță, pentru validarea suplimentară a cardului. De obcei CVV-ul este cerut chiar înainte de a finaliza tranzacția.

Unde este amplasat numărul cardului 

Numărul cardului pe de altă parte se află pe fața acestuia și este format din 13 pana la 16 cifre, în funcție de banca care a emis cardul. În general, numarul cardulu este format din 16 cifre grupate in patru grupe de cate patru.

De toate aceste date aveți nevoie la tranzacțiile online. Pe lângă numărul cardului și CVV-ul se mai cere data de expirare, dar și numele posesorului cardului.

Datele necesare pentru plata online

  • numele posesorului cardului
  • numărul cardului
  • data expirării cardului
  • codul CVV2 sau CVC2 (în cazul în care cardul are un asemenea cod).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed