Care este orezul perfect pentru pilaf. Câte tipuri există în lume

Care este orezul perfect pentru pilaf. Câte tipuri există în lume. Există numeroase tipuri de orez în lume. Unele sunt speciale pentru un pilaf excelent, în timp ce pe altele ne putem baza pentru alte preparate.

Orezul se regăsește în numeroase rețete precum cele pentru sarmale, tocănițe, deserturi și nu numai. Dacă vrei să te bucuri însă de un pilaf ca la carte trebuie să știi ce tip de orez trebuie să alegi.

Care este orezul perfect pentru pilaf. Câte tipuri există în lume

Fiecare orez are proprietățile, textura, dar și gustul său. Astfel, s-ar putea să nu ai un rezultat dorit dacă nu știi pe care să îl folosești.

Orezul Arborio spre exemplu este un orez cu bob mediu care este mai lat ca dimensiune și are un punct alb caracteristic în centrul bobului. Datorită conținutului ridicat de amidon al orezului Arborio, are o consistență ușor mestecată și lipicioasă și dezvoltă o textură cremoasă când este gătit.

Orezul Basmati este bine cunoscut deja în bucătării. Boabele de orez basmati sunt lungi, uscate și separate. Ele conferă o aromă și o aromă plăcută, de nucă, în orice fel de mâncare. Îl găsim în bucătăria indiană și asiatică, dar poate fi folosit într-o varietate de rețete aromate.

Care este orezul perfect pentru pilaf. Câte tipuri există în lume

Orezul negru, cunoscut și sub numele de orez interzis, își ia culoarea din antociani, același antioxidant care se găsește în afine și mure.

Orezul Bomba pe de altă parte este un orez cu bob mediu care are o textură fermă și absoarbe mai mult lichid la gătit decât alte soiuri de orez.

Orezul brun în schimb are o textură mai fermă și oferă mai multe fibre, vitamine și minerale per porție. Orezul brun poate fi înlocuit în orice rețetă care necesită orez alb pentru a-și crește conținutul nutrițional.

Orezul pentru sushi pe de alături parte este din punct de vedere tehnic orez alb sau brun cu bob scurt, care are o textură moale, fragedă și foarte lipicioasă.

Ce tip de orez trebuie să folosim deci pentru un pilaf reușit? Experții culinari recomandă orezul cu bob lung. Drept urmare, cea mai bună alegere este orezul basmati.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed