Care sunt cele mai furate cărţi de la Diverta

0

Prima parte a biografiei autorizate a designerului Cătălin Botezatu, „Trei vieţi – Pedeapsa”, scrisă de Monica Vlad, a fost lansată în librării la sfârşitul lui noiembrie 2010.

 

„Trei vieţi – Pedeapsa” reliefează experienţa cruntă a închisorii, perioada cea mai neagră din viaţa lui Cătălin Botezatu, şi prezintă o lume dură în care unui bărbat rafinat, care trăise în lux, i-a fost aproape imposibil să se adapteze. În 1996, Cătălin Botezatu a fost încarcerat la Cremona, într-o puşcărie de maximă securitate, fiind acuzat de bancrută frauduloasă. După ce luni de zile şi-a căutat asociatul prin lume pentru a-l convinge să se întoarcă în România şi să îşi rezolve problemele cu legea şi cămătarii, după ce a fost ţinut captiv în Danemarca, s-a predat carabinierilor, în speranţa că aşa va ajunge în România. Numai că extrădarea lui s-a lăsat aşteptată. Aşadar, a fost nevoit să se adapteze unui mediu nociv, care i-a măcinat sănătatea fizică şi psihică, şi să întâlnească persoane şi să încerce experienţe pe care şi-ar fi dorit să nu le cunoască. Totodată, cartea conţine scrisorile în original pe care deţinutul Cătălin Adrian Botezatu i le-a trimis, din puşcăria de la Cremona, mamei lui.

 

Pe locul al doilea în topul celor mai furate cărţi din reţeaua Diverta s-a aflat volumul „Secretul”, de Rhonda Byrne (73 de exemplare), urmat de „Walkiriile”, de Paulo Coelho (56 de exemplare). Citeşte articolul