AcasăEconomieAutoCare sunt taxele de autostradă în Germania, Italia, Spania, Ungaria, Franța sau...

Care sunt taxele de autostradă în Germania, Italia, Spania, Ungaria, Franța sau Austria

Care sunt taxele de autostradă în Germania, Italia, Spania, Ungaria, Franța sau Austria. La fel cum Români are rovinietă și alte țări europene au anumite taxe de drum.

În Germania spre exemplu, folosirea autostrăzilor și a drumurilor federale este gratuită. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji privind vigneta, taxe de drum sau de autostradă.

Taxa de autostradă și taxele pentru utilizarea drumurilor publice este însă obligatorie pentru vehiculele grele de transport marfă, cu o masă de minim 7,5 t.

Taxa se aplică pe toate autostrăzile, inclusiv benzinării și parcări, și pe toate drumurile federale, inclusiv în interiorul localităților pe o rețea de drumuri ce include aproape 51.000 de km.

Pe toate autostrazile din Italia în schimb, se aplica taxarea. Colectarea acestei taxe se face in două moduri, prin taxare variabilă şi prin taxare fixă.

Taxa variabila se aplica pe majoritatea autostrazilor din Italia. Conducatorul autovehiculului ia un tichet la intrarea pe autostradă şi plateşte la ieşire o taxă în funcţie de distanţa parcursă, de clasa autovehicului şi de coeficientul de autostradă.

Taxa fixă în schimb reprezintă o suma fixă în funcţie de clasa autovehiculului pe anumite drumuri.

În Spania, taxa de drum este colectată printr-un sistem de taxare închis, cu intrări și ieșiri. Taxa de drum este calculată pe baza rutei parcurse și a categoriei vehiculului. În unele părți, există o taxă forfetară pentru unele porțiuni, indiferent de categoria vehiculului.

Taxa de drum în Spania poate fi achitată în numerar sau cu cardul la ghișeul de taxare sau automat, foarte convenabil și fără nicio oprire inutilă, prin utilizarea unei unități de bord. În acest scop, trebuie să circuli pe anumite benzi marcate „Télépeaje”, „T” sau „Via T”.

În Ungaria, taxa de drum este similară ci cea din România și diferă în funcție de autovehicul. Aceasta poate fi achiziționată online, aici.

În Franța, rețeaua de autostrăzi este administrată de către operatori, care aplică taxă rutiere independente și individuale. Chiar dacă aproape toate autostrăzile au taxe rutiere, există anumite excepții.

Printre acestea se numără șoselele de centură ale marilor orașe mari și autostrada din apropierea graniței cu Alsacia, unde nu se impune plata taxei de drum. În afara de Germania, toate vehiculele trebuie să plătească taxe de drum.

De obicei, acestea sunt plătite în benzinării sau la intrarea pe autostrăzi. În Austria există de asemenea aparate mobile unde poate fi achitată taxa pentru autostradă.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.