Carpatica nu discută participarea Commerzbank la capitalul social

„Banca Comercială Carpatica este o instituţie profitabilă pe piaţa românească şi acesta poate constitui un motiv al interesului deosebit manifestat de o serie de entităţi financiare internaţionale pentru colaborări cu BCC”, se menţionază în comunicatul Carpatica.

“La această dată, BCC derulează parteneriate cu multe instituţii financiar-bancare internaţionale. Cel mai vechi partener extern al Băncii Comerciale Carpatica este Commerzbank, instituţie cu care BCC are excelente relaţii de afaceri. În pofida tuturor speculaţiilor, nu se poartă discuţii legate de participări la capitalul social al Băncii Comerciale Carpatica din partea Commerzbank” – declară Nicolaie Hoanţă, director general al Băncii Comerciale Carpatica.

În schimb, comunicatul precizează că „banca va fi şi în continuare deschisă unor largi colaborări în domeniul finanţării, în condiţii de avantaj reciproc, urmărind fructificarea resurselor şi avantajelor proprii”.

Astăzi titlurile Băncii Carpatica au fost suspendate de la tranzacţionare, după ce au înregistrat o apreciere de 15% (la cotaţia de 25,3 bani pe titlu), pe fondul speculaţiilor apărute în piaţă, referitoare la o eventuală preluare a băncii româneşti de către Commerzbank.

Poziţia băncii germane faţă de această problemă este neschimbată: îşi doreşte extinderea spre Est şi aşteaptă o „oportunitate strategică”.

„Europa Centrală şi de Est este una din zonele strategice ale Commerzbank şi am spus de multe ori în trecut că vrem să ne extindem în continuare. Suntem prezenţi în cele mai importante pieţe, în primul rând în Polonia unde avem 70% din a treia bancă ca importanţă a ţării. Controlăm bănci importante sau avem o participaţie în Ucraina, Rusia şi Ungaria, de asemena avem filiale în Cehia şi Slovacia. Acestea sunt ţările pe care am pus accent!”, a declarat pentru The Money Channel purtătorul de cuvânt al Commerzbank, Peter Pietsch.

În privinţa unei eventuale achiziţii în România purtătorul de cuvânt a explicat că nu există o regulă de a intra pe o piaţă – prin achiziţii sau extindere de la zero.

„Nu este o problemă de bani ci de oportunitate strategică. Aşa cum am mai spus suntem dornici să ne extindem în continuare spre Est, dar nu pot comenta asupra unor paşi concreţi pe care i-am putea face”, a subliniat acesta.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed