Casa de Pensii, informați despre majorarea pensiilor. Ce se întâmplă cu punctele de stabilitate

Vești bune privind majorarea pensiilor. Se pare că numărul celor care o să primească pensii mai mari de la 1 septembrie depășește 3 milioane.

Anunțul a venit de la șeful Casei de Pensii, potrivit acestuia, punctele de stabilitate vor conta și vor crește considerabil veniturile vârstnicilor.

”Chiar mai mult de 3 milioane de oameni (n.r. vor primi majorări) pentru că punctele de stabilitate vor aduce un plus față de ceea ce se întâmplă în momentul de față”, a declarat Daniel Baciu, conform Realitatea.

Totodată, el a mai precizat și că începând cu luna iunie va debuta procesul de tipărire și ulterior de distribuire a noilor decizii de pensionare. Apoi, de la 1 septembrie românii vor începe să-și primească pensiile. Vor știi exact care este noul cuantum al pensiei în urma recalculării făcute după noua lege a pensiilor.

Ce se întâmplă cu pensia anticipată

Daniel Baciu a dat vești bune și cu privire la pensia anticipată. Aceasta vine cu penalizări, conform legii, însă de la 1 septembrie acestea vor scădea. Prin urmare, pensiile acestor români vor fi mai mari.

”Pensia anticipată, noi am redefinit-o în noua lege a pensiilor iar penalitatea este mult mai mică decât actuala penalitate. De la 30%, cât este în acest moment, am scăzut-o la 24%. Am considerat că este favorabil cetățeanului care va ieși de la 1 septembrie.

Când vorbim de pensionare anticipată, vorbim de cei care au realizat un stagiu complet de cotizare. Adică oamenii care au lucrat, care au contribuit la sistem. Aceștia vor beneficia și de puncte de stabilitate”, a mai explicat Daniel Baciu, conform sursei citate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed