Cât costă ITP-ul la mașină în 2024. Acte și documente necesare

Cât costă ITP-ul la mașină în 2024. Acte și documente necesare. Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) e obligatorie pentru a circula pe drumurile publice.

Aceasta se face la un an pentru maşinile mai vechi de 12 ani, la 2 ani pentru maşinile între 3 şi 12 ani şi la 3 ani pentru autoturismele noi.

În ceea ce priveşte maşinile de transport persoane, taxi şi ride sharing, acestea fac ITP-ul la şase luni şi în 2024.

Actele și documente necesare pentru ITP în 2024 sunt următoarele:

Cât costă ITP-ul la mașină în 2024. Acte și documente necesare

  • Certificat de înmatriculare al autovehiculului (talonul auto) – original sau, după caz, autorizația provizorie de circulație
  • Actul de identitate al conducătorului auto – original
  • Poliță RCA (Asigurare de Răspundere Civilă Auto) valabilă la data inspecției – original
  • Cartea de identitate a autovehiculului (CIV) – original-securizată de RAR

În cazul în care proprietarul este o societate de leasing se acceptă copie după cartea de identitate a autovehiculului ștampilată de proprietar cu mențiunea „conform cu originalul”.

Cât costă să faci ITP în 2024? Costurile diferă în funcție de mașină, dar și de service-ul ales, însă nu foarte mult.

Astfel, preţul pentru ITP în 2024 poate fi între 110 și 200 de lei și variază în funcție de service-ul ales pentru realizarea inspecţiei tehnice periodice, dar și de tipul autoheviculului.

Unele companii solicită un cost diferențiat în funcție de motorizare: benzină, diesel sau GPL. Astfel că, pentru un autoturism pe benzină sau diesel, prețul ITP în 2024 ajunge undeva la 120-150 de lei.

De cealaltă parte, prețul ITP-ului în 2024 pentru un microbuz, unei autoutilitare sau al unui autoturisme 4 × 4 poate varia între 160 și 200 de lei. Cât despre motociclete şi mopede, costul ITP în 2024 poate varia între 80 și 100 de lei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed