Cât costă kilogramul de roșii românești

Roșiile românești s-au copt! Astfel că, primele roșii românești sunt deja pe tarabele din piețe, însă prețul nu este unul accesibil pentru toți cei care își doresc să cumpere.

Spre exemplu, fermierii din Matca, județul Galați, au pus deja pe piață prima recoltă de roșii a anului, iar prețul de plecare este de 20 de lei per kilogram, scrie gândul.ro.

Dar, dat fiind faptul că legumicultorii nu vând în piețe de cele mai multe ori, asta înseamnă că la tarabe roșiile se găsesc la 35 de lei kilogramul sau chiar mai mult.

„S-au copt roșiile la Matca. Acum sunt puțini legumicultori care au ieșit pe piață cu primele roșii, însă începând cu 1 Mai vor fi mai mulți. Dacă va fi soare și lumină, roșiile se vor coace. Cu siguranță, anul acesta de Paște se vor găsi în piețe roșii de Matca”, susține Gheorghe Marin, primarul comunei Matca.

Un anunț că s-au copt roșiile a fost publicat pe Facebook de deputatul gălățean Laurențiu Gîdei. Acesta s-a filmat într-un solar din Matca în care s-au copt roșiile.

„Roșii de la Matca, Galați, prima producție. Astăzi (N.R.: 22 aprilie 2024) prețul engros a fost 20 lei, nu știu cât ajung la piață. Caută, cumpără, consumă produse românești”, susține Laurențiu Gîdei.

Comuna Matca este cel mai mare și cunoscut bazin legumicol al țării, fiind denumită și „patria solariilor și legumelor”.

Localitatea este cel mai mare bazin legumicol din ţară, cu peste 1.000 de hectare de solarii şi 2.000 de hectare cu culturi în câmp, mai notează sursa citată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed