Proiect: Salarii mai mari pentru angajații Guvernului

Sunt discuții despre un nou proiect! Astfel că, pe masa Guvernului va ajunge în curând un proiect de hotărâre prin care salariile unor funcționari ai statului sau din companiile cu capital majoritar de stat vor fi mărite, scrie jurnalul.ro.

Proiectul, elaborat de Secretariatul General al Guvernului (SGG), stabilește criteriile pentru includerea în categoria personalului care gestionează fonduri europene și a celui încadrat în structurile de specialitate care gestionează Instrumentul pentru Sprijin Tehnic (IST). Proiectul nu indică o estimare a numărul angajaților care vor beneficia de această creștere a veniturilor, nici măcar din structura SGG. Creșterea salariilor pentru această nouă categorie de personal a fost prevăzută prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 31/2024 adoptată la sfârșitul lunii martie. Executivul motivează majorare salarială prin faptul că astfel se evită crearea unor blocaje în activitatea instituțiilor statului ca urmare a aplicării măsurilor de limitare a unor categorii de cheltuieli, așa cum au fost reglementate prin celebra Ordonanță „trenuleț”, devenită ulterior Legea nr. 296/2023.Practic, această majorare salarială propusă de SGG se va aplica tuturor angajații din structurile de specialitate de la nivelul instituțiilor beneficiare ale unui proiect selectat în cadrul programului IST. De asemenea, vor primi majorări salariale și angajații SGG, inițiatorul proiectului, care au responsabilitatea coordonării, promovării, selectării propunerilor, monitorizării implementării și asigurării sustenabilității proiectelor în cadrul IST, se arată în textul proiectului.

Salariile de bază corespunzătoare funcțiilor în care este încadrat personalul care gestionează fonduri comunitare pot fi majorate cu minimum 50% faţă de cele prevăzute de lege, dar nu mai mult de 100%, se prevede în stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed