Câte firme a nenorocit Fiscul în 2014

Pe parcursul anului trecut, inspectorii Direcției Generale de Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au suspendat activitatea unui număr de 1.628 firme. Asta înseamnă că, pentru o perioadă cuprinsă între o lună și trei luni, respectivele companii nu mai pot desfășura activitate.

 

Puse în această situație, unii patron se întreabă pe forumuri dacă este posibil și legal să presteze servicii pe gratis, în scopul de a-și păstra clientela. De asemenea, o mare problemă în acest caz este personalul. Angajații societății pot presta muncă voluntară? Și vor mai vrea să lucreze fără să primească salariu timp de până la trei luni?

 

Anul acesta, în luna martie, numeroase puncte de lucru au fost închise din cauza problemelor cu emiterea bonurilor fiscale și cu casele de marcat. În mai puțin de două săptămâni inspectorii de la Antifraudă au suspendat activitatea a peste 170 de puncte de lucru.

 

După această ofensivă care a scandalizat mediul de afaceri, Finanțele au „îndulcit” condițiile în care ANAF poate suspenda activitatea unei firme. Astfel, pentru sume nejustificate în valoare de peste 300 lei, începând cu cea de-a doua abatere constatată timp de doi ani, activitatea operatorului economic se suspendă pentru 30 de zile.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed