Câte zile are un an în calendarul gregorian spre deosebire de alte calendare

0

Calendarul gregorian este varianta de calendar cu cea mai mare răspândire. Totuși, câte zile are un an în calendarul gregorian spre deosebire de alte calendare?

Calendarul gregorian reprezintă, de fapt, o modificare a calendarului iulian anterior, în conformitate cu propunerea medicului și astronomului calabrez Luigi Lilio, care a participat la comisia prezidată de profesorul astronom iezuit Christophorus Clavius, de la Colegiul Roman, împreună cu matematicianul și astronomul sicilian Giuseppe Scala și matematicianul și astronomul perugian Ignazio Danti.

De mențonat este faptul că modificarea a fost aprobată și decretată, prin bula papală Inter gravissimas, de Grigore al XIII-lea (al cărui nume l-a primit acest calendar) la 24 februarie 1582.

Introducerea calendarului gregorian a fost necesară deoarece, în cazul calendarului iulian, anul mediu era ceva mai lung decât anul astronomic, făcând ca echinocțiul de primăvară să se mute ușor înapoi în anul calendaristic.

Câte zile are un an în calendarul gregorian spre deosebire de alte calendare

Calendarul gregorian susține că un an calendaristic începe de pe data de 1 ianuarie și se termină pe 31 decembrie. Ma exact, durata anului calendaristic este de 365 de zile, în anii normali, și de 366 de zile în anii bisecți, un an bisect fiind o dată la patru ani.

Făcând o comparație, spre deosebire de calendarul gregorian, alendarul evreiesc este unul lunar, fiecare luna incepand odata cu Luna Noua, atunci cand prima fasie de Luna devine vizibila.